Pastagratin met gehakt, prei en tomaat
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
400 gr varkensgehakt
-
600 gr in ringen gesneden preiwit
-
100 gr geraspte kaas
-
300 gr korte pasta (penne, spirelli, farfalle….)
-
400 gr tomatenstukjes met basilicum (blik)
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
½ koffielepel tijm (gedroogd)
-
½ koffielepel muskaatnoot
-
Peper & zout
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven op 180° C.
-
Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking)
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het gehakt 5 à 10 min.
-
Maak los met de vork
-
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
-
Haal uit de kookpot.
-
Stoof het preiwit eventjes in het vet van het gehakt.
-
Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe.
-
Kruid met de tijm, de muskaatnoot, peper en zout.
-
Laat 10 min. Sudderen
-
Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed.
-
Verdeel alles in een ovenschaal.
-
Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet in de voorverwarmde oven en zet op 2 min.
-
De ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
|